Clemens Mesker - Stadhouders Advocaten
Home Ons team Clemens Mesker

Clemens Mesker

Clemens Mesker is een zeer betrokken advocaat met een brede blik. Hij kijkt verder dan alleen het juridische aspect. Hij vindt graag strategische en creatieve oplossingen. Clemens verdiept zich daarom grondig in de belangen van zijn cliënt en de wederpartij. Hij wil ook het verhaal achter het geschil begrijpen.

Clemens is huurrechtspecialist voor bedrijfsruimte en woonruimte. Hij is lid van de specialistenvereniging van Huurrechtadvocaten (VHA). Lid van de Adviescommissie Huurrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten. Clemens bespreekt recente rechtspraak in het vakblad voor huurrechtspecialisten, JHV. Clemens zet zijn kennis en ervaring daarnaast in voor de Klachtencommissie Woningcorporaties Regio Utrecht (KWRU), waarvan hij sinds 2022 deel uit maakt.

Daarnaast specialiseert hij zich in het subsidierecht. Hij adviseert (en procedeert) voor welzijns- en culturele organisaties over alle financiële vraagstukken. Clemens is vaste advocaat voor leden van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB), Vereniging CultuurconnectieNederlandse Associatie voor de Podiumkunsten (NAPK), Vereniging Schouwburg en Concertgebouwdirecties (VSCD) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF). Voor deze brancheverenigingen geeft hij regelmatig cursussen.

Clemens is in 2006 beëdigd als advocaat en is sinds 2010 verbonden aan Stadhouders Advocaten. Voordat hij bij Stadhouders Advocaten begon, was Clemens werkzaam bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. Clemens studeerde staats- en bestuursrecht en filosofie in Utrecht en rondde een LLM Public Law af aan het University College London.

Expertise