Flexibele arbeidsrelaties - Stadhouders Advocaten
Home Expertise Arbeidsrecht Flexibele arbeidsrelaties

Flexibele arbeidsrelaties

Zo’n 20% van de beroepsbevolking heeft geen vast contract met vaste uren, het grootste deel daarvan is werkzaam als oproepkracht. De wettelijke regeling voor oproepkrachten is vanaf 2020 ingrijpend veranderd, de positie van de oproepkracht is versterkt:

  • een oproepkracht moet nu bijvoorbeeld vier dagen van tevoren worden opgeroepen;
  • na ongeveer een jaar moet de werkgever vaste uren per week aanbieden worden.

Wij adviseren zowel werkgevers die werken met oproepkrachten als oproepkrachten zelf, graag over deze regeling en de gevolgen.

Als een werkgever uitzendkrachten of payrollers inzet, zijn sommige situaties anders dan bij eigen personeel. Wat geldt als een payroller ziek wordt en hoe werkt het bij ontslag? Misschien verrassend: soms moet eerder afscheid genomen worden van een ‘eigen’ medewerker dan van een payroller!

Wanneer een werkgever medewerkers detacheert naar andere organisaties, wat moet dan het verschuldigde loon zijn? Eén van onze cliënten werd geconfronteerd met een flinke loonvordering, waarbij een ex-werknemer stelde dat sprake was van detachering. In dat geval zijn de arbeidsvoorwaarden van de opdrachtgever van toepassing. Nadat wij hadden geadviseerd kon de zaak in onderling overleg naar ieders tevredenheid worden opgelost, zonder procedures.

Neem contact met ons op

Expert(s) Flexibele arbeidsrelaties