Ouderschap - Stadhouders Advocaten

Ouderschap

 • Gezag en omgang
 • Kinderen
 • Ouderschapsplan
  Als u en uw partner uit elkaar gaan, blijft u samen de ouders van uw kind(eren). Bent u getrouwd of geregistreerde partners? Dan is bij een scheiding een ouderschapsplan verplicht. Bent u samenwonend en gaat u uit elkaar? Dan is een ouderschapsplan niet verplicht. Verplicht of niet verplicht, een ouderschapsplan is meestal heel wenselijk. Op die manier wordt het voor de kinderen en voor uzelf duidelijk welke afspraken er gelden als u niet meer onder één dak woont. Maak daarom altijd een ouderschapsplan. Samen of met hulp van een (scheidings-)advocaat of mediator.
  In een ouderschapsplan staan in ieder geval afspraken over:

  – de verdeling van de dagelijkse zorg;
  – de kosten van de kinderen (wie betaalt wat).

  U kunt die afspraken aanvullen met andere afspraken. Bijvoorbeeld over de vakanties of over wie (uiteindelijk) beslist over zaken als schoolkeuze.
  U kunt heel gedetailleerde afspraken maken of meer globale. De afspraken kunnen altijd in overleg worden aangepast, als de omstandigheden veranderen. Bijvoorbeeld als de kinderen ouder worden en daarmee hun behoeften veranderen. Of als uw financiële situatie of die van uw ex-partner verandert.
  Wij begeleiden u zorgvuldig bij het maken of aanpassen van afspraken over uw kinderen en gebruiken daarbij duidelijke taal.

Neem contact met ons op

Expert(s) Ouderschap