Letselschade - Stadhouders Advocaten
Home Expertise Letselschade

Letselschade

Wat doet een letselschadeadvocaat?

Wie letsel oploopt door een verkeersongeval of een medische fout heeft meestal behoefte aan deskundige bijstand. Om te laten bepalen wie er aansprakelijk is en om de schade op de korte en de lange termijn te berekenen. Het is verstandig om daarvoor een gespecialiseerde advocaat in te schakelen. Esther Pouls is specialist op dit gebied.

U kunt bij ons terecht met de vraag hoe en wanneer een verzekeraar aansprakelijk gesteld moet worden en welke informatie over de schade, de klachten en beperkingen bij de verzekeraar moet worden ingediend. Wij kunnen medisch adviseurs inschakelen om vast te laten stellen welke gevolgen het ongeval of de fout heeft en nog zal kunnen hebben. Als de aansprakelijkheid wordt erkend, komen de advocaatkosten en de kosten voor het advies van de medisch adviseurs voor rekening van de verzekeraar. Wij kunnen ervoor zorgen dat de verzekeraar alvast een voorschot betaalt zolang nog niet duidelijk is hoe hoog de schade in de toekomst zal uitvallen.

Als de aansprakelijkheid niet erkend is of als er een procedure bij de rechter nodig is over de hoogte van de schade, dan zal de verzekeraar de advocaatkosten niet overnemen. Mogelijk komt u voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking. Dan betaalt u een eigen bijdrage voor een procedure. Als u in een procedure in het gelijk wordt gesteld, zal de rechter daarbij bepalen dat de verzekeraar de advocaatkosten (gedeeltelijk) moet betalen.

 

 

 

Specialisaties binnen Letselschade

Neem contact met ons op

Expert Letselschade