Letselschade - Stadhouders Advocaten
Home Expertise Letselschade

Letselschade

Wat doet een letselschade advocaat ?

De advocaat zorgt eerst ervoor dat de aansprakelijkheid wordt erkend. Als er over de aansprakelijkheid een discussie is kan de advocaat dit aan de rechter voorleggen.

Als de aansprakelijkheid erkend is zorgt de advocaat ervoor dat alle medische- en schadestukken worden verzameld die nodig zijn. De medisch adviseur om advies gevraagd over de ernst van het letsel is en de toekomstverwachtingen. De advocaat informeert de aansprakelijke verzekeraar over waar u allemaal tegenaan loopt thuis en op uw werk door het ongeval/medische fout. De advocaat vraagt om voorschotten op de kosten. Als er een medische eindtoestand is en als de toekomstschade ook duidelijk is dan adviseert de advocaat u over een eindregeling.

Waarom een LSA advocaat inschakelen bij letselschade?

Een LSA advocaat is de specialist op het gebied van letselschade. De letselschade-advocaat weet op welke manier een verzekeraar aansprakelijkheid gesteld kan worden en kan zonodig de rechter inschakelen.

Een letselschade-advocaat weet ook hoe hij de verzekeraar op de beste manier kan informeren over de klachten en beperkingen, waar u thuis en op het werk tegenaan loopt, en welke schade u daar moet melden.

Wie betaalt de kosten van een letselschade-advocaat?

Als de aansprakelijkheid erkend is en er geen procedure is tegen de verzekeraar zijn de kosten van de advocaat in beginsel kosteloos. De advocaatkosten behoren tot uw schade.

Als de aansprakelijkheid niet erkend is, of als er een procedure voor de rechter nodig is, dan zullen er over de advocaatkosten afspraken worden gemaakt. Mogelijk komt u dan voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking. Misschien kan een deelgeschilprocedure de oplossing brengen, waarbij de verzekeraar in de procedurekosten kan worden veroordeeld.

 

 

Specialisaties binnen Letselschade

Neem contact met ons op

Expert Letselschade