Peter Volk - Stadhouders Advocaten
Foto van Peter Volk
Home Ons team Peter Volk

Peter Volk

Peter Volk heeft al jaren geleden zijn hart verloren aan het arbeidsrecht. Doordat hij werkgevers en werknemers bijstaat, bekijkt Peter iedere zaak van beide kanten. Niet altijd wat de cliënt graag hoort, wel nuttig voor de juiste aanpak. Zijn adviezen bestaan uit inhoud én strategie. Peter is gedreven om het beste resultaat voor zijn cliënt te bereiken: adviserend ter voorkoming van geschillen, tijdens onderhandelingen over een onderlinge oplossing of procederend in de rechtszaal. En als we dan procederen, dan bij voorkeur op het scherp van de juridische snede.

Peter is sinds 2018 als advocaat verbonden aan Stadhouders Advocaten. Daarvoor heeft hij meer dan 10 jaar rechtsbijstand verleend aan werknemers op het gebied van arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht.

Peter houdt zich graag bezig met arbeidsrelaties die net anders zijn dan het vaste contract. Daarbij geeft hij praktisch advies, waarmee zijn cliënten de volgende stap kunnen zetten.

Ook publiceert hij over arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht en geeft hij daarover cursussen aan juristen en advocaten. In december 2021 rondde hij met goed gevolg de postacademische leergang arbeidsrecht (PALA) af.

Af ent toe maakt Peter video annotaties bij rechterlijke uitspraken voor de Academie voor de Rechtspraktijk, bijvoorbeeld over finale kwijting in een vaststellingsovereenkomst.

Peter Volk is lid van de Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten (VJAA), de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Midden-Nederland (VAAMN). en de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA).

 

Expertise