Home Rechtsgebieden Advocaten Contact

H. P. (Heleen) Scheer

Publicaties
  clearclear

"Als mensen uit elkaar gaan lopen de emoties soms hoog op, zeker als er ook kinderen bij betrokken zijn. Als beide partners ook nog in verschillende landen wonen, maakt dat het extra ingewikkeld. Mensen handelen in dit soort situaties nog wel eens vanuit rancune of verdriet. Als betrokken advocaat begeleid ik mijn cliënten in deze moeilijke fase. Maar tegelijkertijd houd ik het zakelijke aspect in het oog. Tevens ben ik (cross border) mediator en streef vanuit die hoedanigheid naar het bereiken van een minnelijke oplossing. Is een procedure echter de enige manier om een impasse te doorbreken, dan gebruik ik mijn deskundigheid en ervaring als advocaat om het beste resultaat voor mijn cliënt te bereiken."

 

Heleen Scheer is gespecialiseerd in het (internationale) personen- en familierecht. Ook is zij expert op het gebied van internationale kinderontvoeringen. Hiervoor heeft zij de website kinderontvoering.net ontwikkeld. Naast advocaat is zij ook scheidingsmediator en cross border mediator. Zij is lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators en MfN-registermediator. Tevens is ze bestuurslid van D.I.A.L (Dutch International Child Abduction Lawyers) en aangesloten bij LEPCA (Lawyers in Europe on Parental Child Abduction). Heleen Scheer is advocaat sinds 1995.

 

   

 

 

Hier vindt u de vFAS-gedragsregels en de MfN-gedragsregels.

 


 

Mevrouw mr. H.P. Scheer heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 

 • Personen- en Familierecht
  - Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen)
  - Internationaal privaatrecht
  - Internationale kinderontvoering
  - Mediation
  - Ouderschap en erkenning

 

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.