Home Rechtsgebieden Advocaten Contact

C.P. (Clemens) Mesker

“Overzicht geeft inzicht.”

 

Vastgoed sector: Huurrechtadvocaat. Bedrijfsruimte en woonruimte. Bedrijven en particulieren. Lid van de specialistenvereniging van Huurrechtadvocaten (VHA). Lid van de Adviescommissie Huurrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten

 

Non-profit sector: Adviseur bestuurders van culturele en welzijnsorganisaties bij belangrijke vraagstukken. Kennis van subsidie en ondernemingsrecht (stichtingspraktijk). Vaste advocaat voor leden van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB), Vereniging Cultuurconnectie, Nederlandse Associatie voor de Podiumkunsten (NAPK), Vereniging Schouwburg en Concertgebouwdirecties (VSCD) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF). Voor deze brancheverenigingen geeft hij regelmatig cursussen. 

 

Clemens is in 2006 beëdigd als advocaat en is sinds 2010 verbonden aan Stadhouders Advocaten. Voordat hij bij Stadhouders Advocaten begon, was Clemens werkzaam bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. Clemens studeerde staats- en bestuursrecht en filosofie in Utrecht en rondde een LLM Public Law af aan het University College London.

 

 


 

De heer mr. C.P. Mesker heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 

 • Bestuursrecht
  - Bestuursprocesrecht
  - Handhavingsrecht
  - Subsidierecht
 • Huurrecht
  - Bedrijfsruimte
  - Woonruimte

 

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.